17 onmisbare reis-apps:

November 2024

Er zijn tegenwoordig heel veel apps die het plannen en maken van reizen een stuk gemakkelijker maken. 

Van het boeken van een vlucht of hotel, je reisroute uitstippelen, het thuisfront op de hoogte houden tot jezelf verstaanbaar maken: voor alles bestaat een technologie. 

Hieronder een lijstje met mijn onmisbare reis-apps.



Google Maps:

Iedereen heeft Google Maps wel staan op zijn telefoon, maar de mogelijkheden zijn oneindig.

Ik download thuis, voor vertrek, de kaart van een regio of plaats waar we gaan reizen, zodat je de app ook offline als gps kan gebruiken. Handig om te navigeren als je geen mobiel netwerk hebt, buiten Europa bijvoorbeeld.

Je kan de app ook instellen op wandelen en fietsen. Daarnaast ook erg geschikt om ter plekke restaurants en bezienswaardigheden op te zoeken en reviews te lezen.

Ik gebruik de app ook vaak tijdens het plannen om te zoeken naar kampeerplekken, leuke accomodaties of bezienswaardigheden op een specifieke plaats. Zo kom je al eens op plekjes terecht die minder gekend zijn.


Google Translate:

Onmisbaar als je ergens de taal niet spreekt! Google Translate spreekt alle talen ter wereld en is ook offline te gebruiken.


Polarsteps:

Polarsteps is de ideale app om het thuisfront op de hoogte te houden van je reis of roadtrip. Via GPS houdt de app alle plekken bij die je je hebt bezocht per dag. Bij elke locatie kan je foto’s, video’s en verhalen toevoegen. Dus niet alleen leuk voor de thuisblijvers, maar ook voor jezelf om na te genieten bij thuiskomst.

De app maakt ook een fotoboek na afloop van je reis, met leuke kaarten en je teksten. 


Airalo:

Sinds 2024 gebruiken we geen fysieke simkaartjes meer bij het reizen buiten Europa. Airalo biedt E-sim aan voor bijna alle landen ter wereld. E-sim is ingebouwd in de hardware van je telefoon en werkt 100% digitaal om verbinding te maken met een mobiel netwerk. Ja kan al een pakket vanaf 1 GB kopen, tot 20 GB en meer. Superhandig! 

💡Je koopt enkel data. Bellen en sms’en met je gewoon nummer is nog steeds aan roaming tarieven. Whataspp en FaceTime gaat uiteraard wel via de E-sim.


Tricount:

Tricount is de handigste manier voor het bijhouden en verrekenen van gedeelde uitgaven als je met meerderen reist. Onmisbaar voor weekendjes, reisjes en citytrips met vrienden of familie.


Booking.com/Airbnb:

Mijn favoriete app voor het boeken van accomodaties. Zowel hotels, hostels, appartementen en huisjes. Lees wel altijd de reviews even vooraleer je boekt. Erg handig is dat je bij meerdere boekingen tijdens een lange reis altijd de bevestiging bij de hand hebt in de app. De mogelijkheid tot gratis annuleren is ook zeer nuttig.

Soms is het goedkoper om rechtstreeks bij de eigenaar te boeken, soms ook niet. Hoe meer je Booking gebruikt, hoe meer voordelen en korting je krijgt bij volgende reservaties.

Airbnb is meer gericht op kamers en appartementen. Vaak met een meer persoonlijk contact met de host. 


Tripadvisor:

Deze app geeft je reviews van accomodaties, restaurants, excursies en bezienswaardigheden in een bepaalde regio of plaats. Zeer handig om ter plaatste een een restaurant op te zoeken en checken, maar ook op voorhand van thuis uit uitstapjes te plannen.


Weer&Radar:

Iedereen hoopt natuurlijk op een stralend zonnetje op vakantie, maar het weer heb je helaas niet te kiezen. Je kunt je wel voorbereiden! De Weer & Radar app is één van de meest betrouwbare en nauwkeurige weerapps


Wallet:

In deze IPhone app kun je allerlei digitale kaarten en tickets opslaan, zodat je alles op één plek hebt. Je bewaart er onder andere boardingpasses, trein-en bustickets, kaartjes voor evenementen en sportwedstrijden en zelfs je bankkaart.


Tiqets:

Met deze app kan je eenvoudig toegangskaartjes kopen voor attracties en bezienswaardigheden over de hele wereld. Alles is digitaal en je hoeft je ticket dus niet te printen.

Het is meestal wel iets duurder dan kaartjes kopen via de officiële website van een bepaalde attractie, maar wel heel handig als je ter plekke nog dingen wil boeken.


Wikiloc:

Onze favoriete wandelapp, met erg gedetailleerde kaarten, die je ook offline kan downloaden. Wij hebben de betalende versie van 10€/jaar. Zo kan je niet alleen wandelingen over de hele wereld opzoeken, maar ook routes die andere leden gewandeld hebben, op de voet volgen. Je hoeft ook niet de hele tijd op je scherm te turen. Ga je verkeerd, dan krijg je een seintje. Met Wikiloc loop je echt nooit meer verloren.

Je kan filteren op afstand, routes in lusvorm enz… Ook geschikts voor fietsroutes.

Uiteraard bestaan er nog meer goede wandelapps zoals Komoot, AllTrails en RouteYou.


Been:

Leuk om thuis je reisstatistieken te bekijken en bij te houden. Het is je eigen persoonlijke kaart van de wereld, waarop alle landen en steden worden weergegeven die je hebt bezocht, en nog wilt bezoeken!


FlightAware:

Met de FlightAware app kan je alle vluchten ter wereld opzoeken en tracken. Ideaal om na te gaan hoe laat een vlucht vertrokken is en eventuele vertragingen in de gaten te houden. Vluchtnummer of route volstaan om een vlucht op te sporen.


Park4night:

Park4nights is de meest gedownloade app voor reizen met de camper. Medegebruikers van de app delen locaties waar het leuk is om te parkeren of overnachten, vaak ook gratis plaatsjes. De gratis versie biedt al veel mogelijkheden en volstaat voor korte reizen. 


Aurora Forecast:

De Aurora app is dé manier om het noorderlicht te zien. De app stuurt je meldingen als de poollicht activiteit hoog wordt en maakt prognoses voor de komende dagen en weken. Op de kaarten zie je in realtime waar het noorderlicht te zien is en of er bewolking is. Ook duidt de app locaties aan van noorderlicht meldingen van medegebruikers van de app. 

Ideaal dus voor reizen naar het hoge noorden, IJsland, Canada en Alaska. Maar met de hoge aurora activiteit in het jaar 2024-25 is de app ook in Nederland en België goed te gebruiken.

Ryanair - Easyjet - Transavia - Brussels Airlines:

Zowat elke vliegtuigmaatschappij heeft tegenwoordig zijn eigen app. Heel handig om je boeking altijd bij je te te hebben,  online in te checken en je boardingpass digitaal te downloaden. Met de apps heb je geen papieren meer nodig. 


ChatGPT:

En last, but not least… chat GPT. Stel gelijk welke vraag en Chat GPT geeft je een antwoord. Van bezienswaardigheden in een stad, tot ideale reisroute, Chat GPT komt steeds met een voorstel.


Meer blogs:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.